Marjaana Toiminen

Työelämän muutoksista on puhuttu viime vuosina paljon. Erilaiset muutosilmiöt luovat yrityksille ja yhteisöille toisaalta haasteita pysyä toimintakykyisinä ja pärjätä kilpailussa, toisaalta mahdollisuuksia kehittää uusia toimintatapoja ja uutta liiketoimintaa. Muutoskyvykkyys on erilaisten yritysten ja yhteisöjen keskeinen tulevaisuustaito. Mutta millaisia ovat tulevaisuuskyvykkäät organisaatiot ja miten tulevaisuuden muutoskyvykkyyttä voi kehittää? 

Marjaana Toiminen on liiketoimintajohtaja ja muutoksen tekijä strategisen viestinnän muutostoimistossa Ellun Kanoissa. Työssään hän auttaa yrityksiä kehittämään kyvykkyyttä ja käytäntöjä suunnata tulevaisuuteen ja elämään todeksi siellä olevia mahdollisuuksia. Marjaanalla on monipuolinen ja mielenkiintoinen ura erilaisten muutosten äärellä niin toimitusjohtajana, päätoimittajana kuin yritysjohdon konsulttina. 

Tapaamisessa puhuttiin hyvä tovi työelämän muutoksista sekä tulevaisuuskyvykkyyden kehittämisestä niin organisaatio- kuin yksilötasolla. Luonnollisesti käytiin myös läpi Marjaanan omaa matkaa aiheen äärelle ja hänen tapaansa uudistaa itseään ja osaamistaan. Asiaa oli paljon, josta valikoituja paloja oheisessa koosteessa.

Korona-ajan juttutuokio pidettiin etäyhteydellä Korppoon saaristosta löytyvän tietoliikennemaston juurella olevan ravintolan terassilla. Ravintola tosin oli suljettu ja pöydänkin virkaa toimitti roska-astia. Työelämää tämäkin. 🙂